La cinci minute de mers pe jos, ajungem in Piata Rosetti unde exista, in mijloc, monumentul lui Constantin A. Rosetti, figura politica a vietii romanesti.
Biserica Negustori, din strada Theodor Stefanescu nr. 5 si in imediata apropiere a Pietei Rosetti, a fost zidita in 1725-1726, pe locul unei biserici din lemn atestata inca din anul 1665.
La sapte minute de mers pe jos, ajungem la Km 0 al Capitalei, amplasat in Piata Universitatii, locul unde au inceput evenimentele din 1989 prin care, in Romania, a fost schimbat regimul dictatorial comunist condus de Nicolae Ceausescu.
In Piata Universitatii se afla Teatrul National, obiectiv deschis in anul 1852, care a fost ultima oara reabilitat in perioada 2012-2014.
Tot in Piata Universitatii se gaseste si Universitatea Bucuresti, centru animat de prezenta sutelor de studenti veniti din toate colturile tarii, si nu numai, pentru a studia in Capitala Romaniei.
Palatul Sutu este una dintre cele mai vechi resedinte aristocratice din Bucuresti si unul dintre putinele imobile care au ramas nemodificate de mai bine de 150 de ani.
La zece minute de hotel se afla Centrul Istoric, o parte inca vie din istoria Bucurestiului cu radacini nascute acum mai bine de 550 de ani.
Actualul Centru Vechi al Capitalei a fost reabilitat si concureaza cu zone de relaxare si promenada din alte capitale europene.
Turistii se pot bucura de terase generoase, cafenele spatioase si elegante, restaurante cu meniuri traditionale si europene, iar in timpul noptii de ritmul frenetic al unui oras plin de viata prin oferta bogata de cluburi tentante.
Tesatura de stradute intortocheate si impanzite de cladiri construite in stil neoclasic si neobaroc poate fi savurata intr-o plimbare care iti va da impresia ca ai facut o calatorie in Bucurestiul de altadata.
Calea Victoriei – una din cele mai vechi artere ale Bucurestiului, contruita in urma cu peste trei secole, si primul bulevard iluminat electric.
Ateneul Roman – Edificiu-simbol al culturii nationale, a fost construit intre 1886-1888 , a devenit in urma cu mai mult de o jumatate de veac, sediul Filarmonicii “George Enescu”, iar din anul 1958 “Cartierul general” al Festivalurilor Internationale “George Enescu”.
Palatul Regal, situat in Piata Revolutiei, care in prezent gazduieste Muzeul National de Arta, a fost centrul puterii monarhice in Romania.
Piata Revolutiei este fosta Piata a Palatului, care trebuia refacuta in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a pune in valoarea cladirea palatului, insa acest proiect nu s-a mai materializat.
Palatul Parlamentului, cunoscut inainte de Revolutie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului. Are 9 nivele la suprafata si alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume.
Cladirea Palatului Parlamentului se afla situata in partea centrala a Bucurestiului (aproximativ 20 de minute de mers pe jos de la hotel) pe locul care astazi se cheama Dealul Arsenalului. Imobilul este caracterizat de melanjul arhitectonic care reuneste mai multe stiluri printre care cel brancovenesc, baroc, renascentist si cel germanic.
Palatul Parlamentului se afla la 10 minute distanta de Piata Unirii, un important shopping center al orasului.